KADINLAR ESNEK ÇALIŞMA DEĞİL, GÜVENCELİ İŞ ve ULAŞILABİLİR KREŞ İSTİYOR!
10 Şubat 2016
Beria Önger’in izinden devam ediyoruz
14 Şubat 2016

Özgecan’ı unutmayacağız, unutturmayacağız!

Özgecan’ı unutmayacağız, unutturmayacağız

Özgecan’ın Tarsus’ta evine giderken bir minibüste hunharca katledilmesinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu süre zarfında kadın cinayetleri hız kesmeden devam etti. Özgecan’ın katillerinin en üst dereceden ceza alması bizim için yeterli değildir. Bu düzen, kadın katili üretmeye devam etmektedir. Diyanet’in fetvaları ile toplumda yaratılan kadın düşmanlığı devam ettikçe, kadınların toplumsal hayatta ve iş hayatında erkeklerle eşit koşullarda yaşamalarının önüne engel koyan yasalar hüküm sürdükçe, kadına yönelik şiddet uygulayanlara “tutku derecesinde aşırı sevgi” indirimi uygulandıkça, kadın katillerin ve şiddet uygulayanlar değil, mağdur olan kadınlar sorgulandıkça bu düzen kadın katili üretmeye devam edecektir.

İlerici Kadınlar Derneği, kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor. Hem yasal olarak, hem gündelik hayatta kadınların uğradığı her tür ayrımcılığa karşı etkili bir şekilde yürütülecek mücadele, kadın düşmanlarının elini kolunu sallaya sallaya gezmesini, kadın katillerini meşrulaştıranların rahat rahat söz söylemesine engel olacaktır.

Özgecan’ı unutmayacağız, kadın katillerine ve kadın düşmanlığına karşı kadınların örgütlü mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz.