Cansel’i fetvalarınız, kadın düşmanlığınız, gerici eğitiminiz öldürdü
22 Şubat 2016
İlerici Kadınlar Derneği: Silahlardan ve fetvalardan daha güçlüyüz
3 Mart 2016

Esnek Çalışma Yasa Tasarısını Meclisten Çekin!

ikd-logo

Kadınlar daha fazla güvencesizlik getirecek esnek çalışma yasasını kabul etmiyor.

22 Şubat günü hızlıca Meclis Alt Komisyonu’ndan geçen yasa tasarısı geçici iş ilişkisi ve uzaktan çalışmayı yasal hale getiriyor. Bu esnek çalışma türleri tüm işçilerin daha güvencesiz koşullarda çalışmalarına sebebiyet verecektir. Ama bu yasa Meclisten geçerse bundan en fazla etkilenecek olanlar yine kadınlardır.

‘Evlenip tazminat alır çıkar’, ‘hamile kalır doğum izni alır’, ‘çocuğu hastalanır işe gelmez’ diye düşünülen kadınların tam zamanlı ve güvenceli iş bulması zorken, bu kanun ile güvenceli çalışma hakları tamamıyla ellerinden alınmış olacaktır. Patronlar bu esnek çalışma türlerinde öncelikle kadınları çalıştıracaklardır. Tasarının genel gerekçesinde bile yasa koyucu bunu söylemektedir.

Oysa biz kadınlar esnek çalışma değil, tam zamanlı güvenceli iş istiyoruz. Esnek çalışma değil, bizi çalışma hayatından alıkoyan sorunların çözülmesini istiyoruz.

Meclis’te Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuranlar, kadın ve erkeği güvencesizlik ve sömürüde değil, kazanılan haklarda eşitlemelidirler.

Kadınlar olarak tüm çalışanları adeta modern köle haline getirecek bu Kanun Tasarısını kabul etmiyoruz.

KAMPANYA İMZACILARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

* işaretli alanlar zorunludur