İlerici Kadınlar Derneği: Silahlardan ve fetvalardan daha güçlüyüz
3 Mart 2016
İKD: Silahlarınızdan, fetvalarınızdan, yasalarınızdan daha güçlüyüz
3 Mart 2016

İKD: Fetvalarınızdan yasalarınızdan daha güçlüyüz

İlerici Kadınlar Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için eylem çağrısında bulundu.

6 Mart Pazar günü, İstanbul, İzmir, Antalya , Ankara, Gaziantep, Bursa, Edirne, Eskişehir ve Çanakkale’de gerçekleştirilecek eylemler için çağrı yapan İKD’ni Kurucu GYK üyesi Nuray Yenil, kadınların silahlardan, fetvalardan ve yasalardan daha güçlü olduğunu belirtti.

Yenil şöyle konuştu:

“Bugün her gün yaşanan kadın cinayetleri, tacizler ortadayken, esnek çalışma adı altında kadının daha fazla sömürülmesi gerçeği varken, bölgede gerçekleşen savaşta, göçlerde en fazla etkilenen kadınlar iken, bu 8 Mart bizler için sesimizi daha fazla yükseltmemizi ve mücadelemizi büyütmemizi zorunlu kılıyor”

“Esnek ve güvencesiz çalışmayı reddediyoruz”

Kadın katillerini, tecavüzcüleri koruyan yasaların derhal kalkması, gericiliğe karşı laikliğin sesinin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Yenil, kadın emeğinin gaspının önünü açan kıdem tazminatı yasasına ilişkin ise şunları kaydetti; “İş yaşamında kayıt dışı, güvencesiz ve sigortasız çalıştırılan en büyük kesimi kadınlar oluşturuyor. Evde parça başı çalışma ya da tarımda ücretsiz aile işçiliği halen kadınların en yaygın çalışma şekli. Bugünlerde Meclis’e getirilen yeni yasa tasarısı, kadınların bu çalışma şeklini perçinlemekte diğer emekçiler için de esnek çalışma modelini dayatmaktadır. Esnek ve güvencesiz çalışmayı reddediyoruz”

EYLEM ÇAĞRILARI

İstanbul 6 Mart Pazar 13:00 Kadıköy Kilise Meydanı