İKD Maltepe ve Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’nden Ortak Proje

17 Temmuz’da LAİKLİK için buluşuyoruz!
25 Haziran 2016
Av. Selin Aksoy yazdı: Hadım Yasası = Bedene Tahakküm
8 Ağustos 2016

İKD Maltepe ve Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’nden Ortak Proje

BELEDİYENİN YAZ OKULUNDA EVRENSEL İNSANİ DEĞERLER EĞİTİMİ (İDE)

İKD Maltepe ve Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü ile ortak çalışması ile yaşama geçirilecek projelerden birincisi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü başlıyor.

Bu proje kapsamında dernek üyelerimizden gönüllü arkadaşlarımızla birlikte belediyenin yaz okulu ders ve atölyelerini gerçekleştirdiği 9 farklı merkezinde hem sabah hem de öğlen kurunda bu eğitimi vereceğiz; Atamem, Kayışdağı Ataevi, Ferhatpaşa Ataevi, Aşık Veysel Ataevi, İçerenköy Sanat Merkezi, İnönü Ataevi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Mustafa Kemal Ataevi, 30 Ağustos Ataevi…

Yaz okulu Temmuz ve Ağustos olmak üzere iki dönem yapılacak. İKD her iki dönemde de eğitimlere devam edecek. Temmuz döneminde 7-15 yaş aralığında yaklaşık 600 öğrenci ile bu eğitimleri yapacağız.

Bu proje için gönüllü arkadaşlarımızla birlikte eğitim çalışmaları yaparak hazırlandık. “Çocuklar kulaklarını öğütlere kapar, gözlerini örneklere açar” ve “düşünce, söz ve davranış bir olmalıdır” ilkelerinden hareketle derslerimizi planladık. Uygulayacağımız beş öğretim tekniği; sessiz oturuş, alıntı ve grup tartışması, öykü anlatma, grup etkinlikleri, şarkı söyleme ile ilgili uygulamalar yaptık.

Evrensel İnsani Değerler Eğitimi bir kişisel gelişim programıdır. Farklı yaş gruplarında uygulanabilme özelliğine sahiptir. Programın amacı temel 5 değer GERÇEK, DOĞRU DAVRANIŞ, İÇ HUZUR, SEVGİ ve ŞİDDETTEN KAÇINMA ile bu değerlerin alt değerleri esas alınarak hazırlanmış bir programdır. İnsani değerlerin eğitiminin bir parçası olmaktan çıkarmayı amaçlar, İDE programı içeriği ve öğretim tekniği açısından dinlerden bağımsız ve özgündür.

İDE programı, toplumların suç işleme, ırkçılık, şiddet, uyuşturucu kullanımı, kendine değer vermeme, başkalarına saygı duymama ve başarı düşüklüğü gibi sorunlarıyla, beş temel evrensel değerin, evde, okulda ve işte uygulanması ve içselleştirilmesi sayesinde başa çıkılabileceğini iddia eder ve ülkemizde 1996 yılından beri uygulandığı alanlarda da bu iddiasını doğrulamıştır. Çocukların ve gençlerin, laik, bilimsel ve özgür düşünebilen,  ahlaki ve toplumsal sorumluluk anlayışına vatandaşlık bilincine sahip bireyler olarak yetişmeleri için İDE programının eğitim sistemimiz içinde yer alması kaçınılmazdır.

İDE Programının tanıtımını 28 Haziran 2016 Salı günü Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yaz okuluna katılacak tüm branşlardaki öğretmen ve eğitmenlere yaptık. Programımıza ilgi çok yoğundu, yaz okulu bittikten sonra eğitimcilere de bir seminer vermemizi talep ettiler. Eylül ayı başında 3 ya da 5 günlük bir seminer programı planlıyoruz.

maltepe3 maltepe1