İlerici Kadınlar Derneği’nden ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ Etkinlikleri

9 yaşında tacize uğradıktan sonra kalp krizi geçirip ölen Y.K. hakkında İKD’li Hukukçulardan açıklama
25 Kasım 2016
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KIZ KYK YURDUNDAN BİR İZLENİM
6 Aralık 2016

Geçtiğimiz günlerde ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ kapsamında, İlerici Kadınlar Derneği üyeleri ve dostları birçok ilde ve ilçede çeşitli etkinlikler düzenledi.

İSTANBUL

Kadıköy

15181165_1829180760635336_8964986771209425622_n

“Kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, tecavüze, şiddete alışmayacağız”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde İlerici Kadınlar Derneği Kadıköy’de bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sine karşı laik ve aydınlık bir Türkiye için mücadele edileceği vurgulandı.

Kartal

15171246_1829552497264829_1049028128183312225_n

Kartal İKD üye ve dostlarının katılımıyla “Gericilik, Şiddet ve Artan Kadın Cinayetleri, Fail Kim?” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Bağcılar

15193461_1829620343924711_5685488618289640042_n

İKD Bağcılar – Esenler üyeleri buluşmasında “Kadın Olduğum Gün” adlı filmin gösterimi yapıldı.

GAZİANTEP

15192670_1829597787260300_6243508739528753883_n

İKD Gaziantep, düzenlediği ”Gericiliğe, şiddete, kadın cinayetlerine alışmayacağız” söyleşisinde ilerici kadınlar ile buluşup mücadele takvimlerini oluşturdu.

SAKARYA

15171289_1830203983866347_7306700151822625100_n

Sakarya İKD üye ve dostlarının katılımıyla  ”Gericilik, Şiddet ve Artan Kadın Cinayetleri” başlıklı bir söyleşi gerçekleşti.

ANTALYA

İKD Antalya üyeleri, “Şiddete ve Gericiliğe Karşı Pedallıyoruz” başlığıyla bisiklet turu gerçekleştirdi. Bisiklet turu, Cumhuriyet Meydanı’nda sonlandırılarak Antalya Kadın Platformu’nun basın açıklamasına katılım sağlandı. Bisikletlerle alana giren İKD üyeleri, alanda bulunan kadınların ”yaşasın kadın dayanışması” sloganları ile karşılandı.

Mücadelemiz, Trujillo diktatörlüğüne boyun eğmeyen Mirabel Kardeşlerin düşleri içindir!

Mücadelemiz AKP’nin ‘Yeni Türkiye’sine karşı laik ve aydınlık bir Türkiye içindir!

Mücadelemiz kadın cinayetlerine, şiddete ve çocuk istismarlarına karşı insanca yaşayabileceğimiz bir gelecek içindir!

Bu mücadele bütün kadınlarındır!