KADINLARIN SESİ 2. SAYI ÇIKTI!
21 Temmuz 2017
MÜFTÜLERE NİKAH KIYMA YETKİSİ VEREN YASA GERİ ÇEKİLMELİDİR
27 Temmuz 2017

CİHAT DEĞİL BİLİMSEL EĞİTİM İSTİYORUZ!

Yeni hazırlanan eğitim müfredatı geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı tarafından açıklandı. Yapılan değişiklikler ve hazırlanan yeni müfredat, AKP iktidarının dindar ve kindar nesiller yetiştirme hedefi doğrultusunda atılmış en tehlikeli adımlardan biridir.

4+4+4 sistemiyle başlayan, zorunlu-seçmeli ve mezhepçi din derslerinin saatlerinin arttırılmasıyla devam eden, İmam Hatip okullarının neredeyse tek seçenek haline getirildiği dönüşümler AKP’nin Yeni Türkiyesi’ne yetmemektedir. AKP, açıklanan yeni müfredatla bugüne kadar eğitim sistemine yapmış olduğu gerici müdahaleleri meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Açıklama, sadece bir müfredat değişikliği değil, cumhuriyetin, laikliğin ve bilimsel eğitimin tamamen yok edilmesi anlamına gelmektedir.

Yeni hazırlanan müfredatta bilimin en temel yaklaşımları arasında yer alan evrim teorisi tamamen çıkarılırken, laiklik başlığı daraltılmış, cihat konusu “temel ibadetler” konu başlığı altında müfredata eklenmiştir. Biyolojik çeşitlilik konusunda evrimsel tarih açıklanmadığı için, sadece ezbere dayalı canlı çeşitliliği verilmektedir. Bu kadar canlı çeşitliliği varken, canlının oluşum tarihini bilmemek, öğrencilerde bilgi bütünlüğü oluşmaması anlamına gelmektedir. AKP iktidarı ateşle oynamaktadır. Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamada ”Cihatın gerçek anlamı, ülkemizi, vatanımızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet etmek için ne gerekiyorsa o konuda varlık göstermektir” ifadeleriyle konunun masumane olduğunu iddia etse de cihatın anlamı açıktır: cihat din uğruna savaştır. Yeni müfredatta “CİHAT” kavramı bir ibadet gibi ele alınmıştır. Yani bu uğurda kafa kesen radikal İslamcı örgütlerin varlığına rağmen müfredata göre; cihat, namaz kılmak, oruç tutmak gibi bir İslam şartıdır. Hatta İslam’ın diğer gereklerini yerine getiren bir Müslüman, cihat etmiyorsa ibadetini eksik yapıyordur. Bölgemizde emperyalist güçlerin yönlendirdiği gerici çetelerin cihat uğruna icraatları ortadayken çocuklarımız bu eğitim müfredatı ile neye hazırlanmaktadır? Özellikle Suriye’de katliamlar gerçekleştiren IŞİD çetesine Türkiye’den çok sayıda katılım olduğu gerçeği dururken, ülkemizde yıllarca korunup kollanan cemaatlerin cihat adına insan yaşamını hiçe sayan faaliyetleri ortadayken, çocuklarımıza okullarda gerici propaganda yapılması kabul edilemez. Çocuklarımızın dindar ve kindar nesiller olarak yetiştirilmelerine geçit vermeyeceğiz. Eğitimdeki gericileşmeye ve yeni müfredata karşı eşit, parasız, laik ve bilimsel eğitim için mücadeleyi büyüteceğiz.