Sivas Katliamı Ülkemizin Karanlığa Sürüklenmesinin Adıdır!

1 MAYIS’TA KADINLAR İKD SAFLARINA
26 Nisan 2018
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BATAKLIĞI KURUTMALIYIZ!
3 Temmuz 2018

Sivas Katliamı Ülkemizin Karanlığa Sürüklenmesinin Adıdır!

Yirmi beş yıl önce Sivas’ta düzenlenen geleneksel Pir Sultan Abdal şenliklerine dönük gerici bir kalkışma örgütlenmiş ve aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin’in de bulunduğu 35 ilerici ve aydın  katledilmiştir. 12 Eylül darbesi ile başlayan ve gerici hareketin önünün alabildiğine açıldığı dönem Sivas’taki katliamla doruk noktasına ulaşmış, izleyen yıllarda aydınlara dönük suikastler arka arkaya gelmiştir.

Sivas katliamı günler öncesinde başlayan provakasyonlar ve hazırlıklara rağmen engellenmemiş, otelin yakılması canlı yayınla bütün dünyaya saatlerce izlettirilmiştir. Aydınları, ilericileri, yurtseverleri yakarak katledenler yargılama sürecinde de mükafatlarını almışlardır. Olayın esas sorumluları yıllarca ”aranıp, bulunamazken” 2012 yılında bu şahıslarla ilgili dava zaman aşımından düşürülmüş, sanıkların avukatları ise ödüllerini almış, çoğu Saadet Partisi sonra da AKP’de yönetici hatta milletvekili olmuşlardır.

Unutulmamalıdır ki bugün yaşadığımız karanlığın tohumları o günlerde atılmıştır. Laiklik adım adım tasfiye edilmiş, tarikatlara alan açılmış, toplumsal yaşam dinsel referanslarla zapturapt altına alınmak istenmiştir. Yobazlar, her gün medyada bir yenisine tanık olduğumuz, biz kadınların yaşamını hizaya sokmayı görev bilmiştir.

Bugün bazı kesimlerce demokrasi kahramanı ilan edilen, ayaklanan gerici güruhu ”gazanız mübarek olsun” diyerek selamlayan dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, o günlerden itibaren bu gerici katliamın arkasında durduğunu ”Sivas katliamı demekten imtina ediyorum, çünkü hakikaten katliam başka bir şey. Birisi gidip doğrudan insanları katlettiği zaman katliam olur. Orada bir kişinin gidip birisini doğrudan doğruya katlettiği vaki değil. ” sözlerini bugün de ısrarla sürdürmektedir.

Bizler ne Sivas katliamını unuttuk ne de gericilerle kol kola girenleri. Bugün yaşadıklarımızın sorumluları arasında 1925’te yobaz Şeyh Sait isyanından, 1940’lar, 50’lerin Milli Görüş hamlesine, Kanlı Pazarların örgütleyicilerinden, yirmi beş yıl öncesinin yobaz katillerine çanak tutanları da unutmadık, unutmayacağız! Sivas’taki katiliamın 35 canımızdan çok daha daha fazlasının sonucu olduğunu her daim hatırlayacağız.

Gericiliğe karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de aydınlık bir gelecek kuruluncaya dek devam edecek.

02.07.2018