İKD 2.Olağan Genel Kurul Konferansı Sonuçlandı; KRİZİN FATURASINI ÖDEMEYECEĞİZ, ÖRGÜTLENECEĞİZ!
23 Aralık 2018
2018 Kadın Almanağı
2 Ocak 2019

İlerici Kadınlar Derneği’nin Yeni Yıl Mesajı

2018 çocuk istismarının, idam hadım yasasının, kadına yönelik şiddetin, karma eğitimin, diyanetin açıklamalarının ve ekonomik krizin etkilerinin çokça tartışıldığı bir yıl oldu.

2018 yılında derinden hissettiğimiz ekonomik krizin tüm emekçilere ama en çok biz emekçi kadınlara faturasının kesilmeye çalışıldığı bir yıl oldu.

2018 yılı aynı zamanda kadınların tüm bu saldırılara karşı direndikleri ve boyun eğmeyeceklerini ortaya koydukları bir yıl oldu. Flormar, Gripin gibi kadın işçilerin yoğunlukta olduğu direnişler,  Aydın’da 5 ay boyunca nöbetleşerek JES’ e karşı direnen köylü kadınlar bunun en güzel örnekleridir.

İlerici Kadınlar Derneği olarak yeni yılda da tüm saldırılara karşı geleceğimizi kazanmak için en ön saflarda olacağız. İnsanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzeni mutlaka kuracağız. 2019 yılının insanlığın aydınlık yarınlarına açılan yeni bir dönemi müjdelemesi umuduyla…

Yeni yılınız kutlu olsun.