EMEKÇİLERİN BAHARI İÇİN 1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ!
22 Nisan 2019
Nazım Hikmet Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
9 Haziran 2019

İŞÇİ VE KADIN DÜŞMANLARINA MEYDANI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Meydan Beşiktaş’ın sahibi ”Ben gelince neden ayağa kalkmıyorsunuz diyerek” çalışan işçilere saldırıda bulunmuştur. Saldırıya uğrayan kadın işçinin sosyal medya hesabında yayınladığı kamera görüntülerinde, saldırgan patronun, önce erkek işçiye tokat attığı, ardından kadın işçiyi defalarca darp ettiği görülmektedir. Olayın ardından darpedilen kadın işçinin suç duyurusunda bulunmasının ve kamera görüntülerini savcılığa iletmesinin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen bir işlem yapılmadığı anlaşılmaktadır.

Saldırgan patronun bu pervasız tavırlarının arkasında, güvendiği sermaye düzeni bulunmaktadır. İşçileri köle gibi gören bu sömürü düzeninde patronlar işçiler, emekçiler üzerinde diledikleri şekilde hüküm sürebilecekleri fikriyatına sahiptir.

Saldırgan patron aynı zamanda AKP’nin Yeni Türkiye’sinin hukuk sistemine güvenmektedir. Kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddet vakalarında iyi hal ve tahrik indirimleri uygulayan, verdiği kararlarla kadınların yaşam tarzını sorgulayan hukuk sisteminden fayz almaktadır. Daha dün İstanbul Kartal Adliyesi’nde kadın avukatın etek boyunu uygunsuz bulan hakimlerin varlığından medet ummaktadır.

Ülkemizde sömürü derinleştekçe, gericilik boy attıkça emekçilere dönük baskı artmakta, kadınlara yönelik şiddet her geçen gün katmerlenmektedir. Beşiktaş’ta iki işçiye dönük saldırı göstermiştir ki biz örgütlenmedikçe, eşitlikçi bir düzen için ayağa kalkmadıkça, sömürü düzenini alt etmedikçe, gericiliğin karşısında dik durmadıkça sermaye sınıfı her geçen gün daha da pervasızca hareket etmektedir. Yine bu saldırı göstermiştir ki biz kadınların payına daha fazlası düşmektedir.

Yağma yok. Bu ülkenin işçileri, emekçileri, kadınları, sömürücülere, gericilere meydanı boş bırakmayacaktır.

Saldırıya uğrayan işçilere dayanışma duygularımızı iletir, saldırgan  en ağır şekilde cezalandırılıncaya kadar olayın takipçisi olacağımızı ilan ederiz.

30.05.2019