Kadınları Yoksulluğa ve Nafakaya Mahkum Eden Bu Düzen Değişmelidir!
24 Haziran 2019
KADIN ÜNİVERSİTELERİ GERİCİ POLİTİKALARIN UZANTISIDIR
11 Temmuz 2019

SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK

Ülkemizin tarihine karanlık sayfalardan biri olarak yazılan 2 Temmuz Sivas katliamı yaşadığımız gerici dönemin önünü açmıştır. Sivas’ta düzenlenen geleneksel Pir Sultan Abdal şenlikleri kapsamında Madımak otelinde yapılan etkinlikler sırasında etkinliğe tekbirlerle saldıran yobazlar oteli ateşe vermiş, içlerinde Asım Bezirci, Metin Altıok, Hasret Gültekin, Nesimi Çimen ve Muhlis Akarsu’nun da bulunduğu 35 aydın, ilerici yurttaşımızı katletmişlerdir.

Gericilerin gün boyu süren gösterilerine müdahale edilmemiş, dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu katliamı yapanları ”gazanız mübarek olsun” şeklinde selamlayarak otelin önünde ” Bir defa şöyle bir fatiha okuyalım. Şunların ruhuna el fatiha diyelim” sözleri ile katliama onay vermiş , DYP-SHP koalisyonunun Başbakanı Tansu Çiller katledilenleri hiçe sayarak ”Çok şükür otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” açıklaması yapmıştır. DYP’nin İçişleri Bakanı Aziz Nesin’i suçlamış, Emniyet Müdürü’nün ise polise ”müdahale etmeyin” talimatı verdiği iddia edilmiştir.

21 Ekim 1993’te Ankara 1 Nolu DGM’de 124 sanıkla başlayan yargı sürecinin sonunda 2012 yılında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin ‘zaman aşımı’ kararı için Recep Tayyip Erdoğan, “Hayırlı olsun” açıklaması yapmıştır.

Sivas katliamı ve sonrasında yaşanan süreç ülkemizin nasıl adım adım karanlığa sürüklendiğinin açık göstergesidir. Katliamı gerçekleştiren yobazlar süreç içinde aklanmış, esas sorumlular ve yetkililer ise yargılanmamıştır.

Gericiler yakmış bugün kendini demokrasi kahramanı ilan edenler seyretmiştir.

Sivas’ta katledilen ilerici, aydın yurttaşlarımıza sözümüz var, bugün gericiliğe karşı mücadeleyi de başa yazan biz kadınlar bu memleketi yobazlara, gericilere bırakmayacağız, eşitlik için, insanca bir yaşam için mücadeleyi büyüteceğiz.

02.07.2019