ZEHRA KOSOVA; ”BEN İŞÇİYİM”
18 Ağustos 2019
BU UTANCA SON VERİN! ARTIK YETER! TARİKAT VE CEMAAT YURTLARINI DERHAL KAPATIN!
3 Eylül 2019

EMİNE BULUT’UN KATİLİ KADIN DÜŞMANI BU DÜZENDİR!

Emine Bulut cinayeti bir kez daha göstermiştir ki; kadına yönelik cinayetler bu düzende azalmayacak ve bitmeyecektir.
İntihar süsü verilenler, açıktan katledilenler, ormanlık alanlarda, çöp kutularında kolu bacağı kesik bir şekilde bırakılan faili belli kadın cinayetleri…
Halkımıza çağrımızdır;
Emine Bulut cinayeti sonrası tek çıkar yolun idamın geri gelmesi, kafaların kesilmesi yoluna gidilmesine inananlar yanılmaktadır.
Eğer bir şey kesilecekse; bu gericilik, kadın düşmanlığı ve halk düşmanlığı, her türlü eşitsizlik olmalıdır.
AKP iktidarı boyunca kadınların savunmasız bırakıldıkları, katillere ödül gibi cezaların verildiği bu düzlemde kadın cinayetleri elbette ki azalmayacak, açıkça görüldüğü gibi artacaktır.
Ancak bugün gelinen noktada, kadınları katledenlerin en önemli gücü, alacağı ceza miktarından almadıkları, tüm cesaretlerini bu düzenin tüm yönleriyle kokuşmuşluğundan, çürümüşlüğünden aldıkları ortadadır.
Bu düzen bir bataklıktır.
Hukuki düzenlemelerle dahi temizlenemeyecek bir bataklıktan çıkmak için “ yeter artık” demenin ötesine geçilmelidir.
Ötesinde olan da bellidir.
Biz emekçi kadınlara yeni bir cumhuriyet gereklidir.
Aydınlanmanın, eşitliğin, özgürlüğün hüküm sürdüğü bir Cumhuriyet.
Bu olmadan kafamızı kesenlerin, kafalarının kesilmesine, kafalarımız kesilmeye devam ettiği sürece evet demek, bu çürümüşlüğü hukuk düzlemine hapsetmektir.
Yaşam hakkımız, katillerin alacağı cezaya hapsedilemeyecek kadar değerlidir. Bu verilecek ceza en ağır derecede olsa dahi böyledir.
Suçlu bu düzendir.
Bu düzenden kurtulmak boynumuzun borcudur.

23 Ağustos 2019