PROJELERE VE YALANLARA KARNIMIZ TOK, GÜVENCELİ İŞ İSTİYORUZ!
18 Ekim 2019
İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ EKİM 2019 RAPORU
4 Kasım 2019

Yaşasın Eşitlik, Yaşasın Laiklik, Yaşasın Cumhuriyet!

Cumhuriyet hilafet ve saltanat sevdalılarına rağmen, emperyalist işgale karşı mücadeleyle kuruldu. Bugün cumhuriyetin kazanımları tek tek ortadan kaldırılmıştır. Laiklik hasır altı edilmiş, kamuya ait bütün kaynaklar yağmalanmış, emperyalizm ile işbirlikçilikte sınır tanınmamış, yurttaşlık fikri yerine ümmetçilik ikame edilmiş, saltanatı aratmayan tek adam rejimi kurulmuştur. Cumhuriyet düşmanı yobazlar, kadın düşmanlığında da sınır tanımamışlardır. Kadınlar cumhuriyetin kuruluşunda yer aldığı gibi, bugün de cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmalı, eşitlik, özgürlük ve adaletin tesis edildiği bağımsız bir cumhuriyet mücadelesinde yerini almalıdır. Yeni bir cumhuriyet için kolları sıvadık, mutlaka kazanacağız. Yaşasın eşitlik, yaşasın laiklik, yaşasın cumhuriyet!

İlerici Kadınlar Derneği

29.10.2019