Gazi Mahallesinde P. B. bir yıl önce boşandığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldığı eski eşi Tuncay Sağ tarafından çocuklarının gözü önünde vahşice katledildi.

Kadınların her gün öldürüldüğü, alınan hukuki kararların koruyuculuğunun olmadığı ve yaşanan cinayetlerin ardından olay yerine gelinip incelemelerin gerçekleştirilmesinden başka hiçbir şeyin yapılmadığı, faillerin caydırıcı cezalar almadığı ve adeta suça teşvik edildiği bu düzeni kabul etmiyoruz!

Artık adımımızı attığımız, kafamızı çevirdiğimizde baktığımız her yer olay yeri! Ardı arkası gelmeyen kadın cinayetlerine her gün değil her saat bir yenisi ekleniyor. Bu akşam aynı saatlerde sadece Gazi Mahallesi’nde değil Beyoğlu’ndan da bir kadın cinayeti haberi geldi. Eşi ve üç çocuğunu katleden Özgür Nayman ardından intihar etti.

Artık yeter! Her saate bir kadın cinayeti ve şiddet haberiyle karşı karşıya kalmak istemiyoruz, ayağa kalkıyoruz!
Hukuksuzluğunuzu, adaletsizliğinizi, insanlık dışı bu düzeninizi yerle bir edeceğiz!

İlerici Kadınlar Derneği, öldürülen her bir kadının, annesi gözlerinin önünde öldürülen her çocuğun göz yaşının hesabını sormak için mücadelesini büyütecektir.

Kararlarınız da düzenlemeleriniz de uzaklaştırma palavralarınız da yerin dibine batsın! Batsın ki kadınlar yaşasın!

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ- GAZİ MAHALLESİ
12.11.2023