14 Mayıs seçimleri öncesi AKP iktidarı ittifak pazarlıklarıyla kadınların haklarına bir kez daha saldırıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuzca feshedilmesinin ardından 6284’ün kaldırılması tartışılıyor. Kadınların nafaka hakkı tartışmaya açılıyor. Cumhuriyet ve laiklik düşmanı gericiler durmaksızın kadınları hedef alıyor.

Emekçi milyonlar açlık sınırı altındaki asgari ücret ile yaşamaya çalışıyor. Emekçiler, temel gıda maddelerine ulaşmakta dahi zorluk çekiyor. Depremzede yurttaşlar açlık ve yoksullukla boğuşuyor. AKP, yandaş sermaye ve müteahhitleri zengin ederken, rant ve kar hırsıyla denetimsizce fay hatları üzerine kurulan şehirlerin bedelini halk canıyla ödüyor.

Cumhuriyet’in tüm kurumları çökertildi, devletin her bir kurumu gerici tarikat ve cemaatlere terk edildi. AKP’nin omuz verdiği gerici tarikat ve cemaatler laiklik düşmanlığı yapmaktan geri durmuyor. Laikliğin ayaklar altına alınması kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın körüklenmesine yol açıyor.

21 yıllık gerici, piyasacı ve işbirlikçi AKP iktidarına karşı emekçilerin sesini yükseltme zamanıdır! Haramilerin, yandaşların iktidarına karşı sesimizi yükseltiyoruz!

1 Mayıs’ta laiklik, eşitlik ve sosyalizm için yan yana geliyoruz!

İlerici Kadınlar Derneği olarak 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız!

Yaşasın 1 Mayıs

26.04.2023