Tecavüzcüleri, kadın katillerini cesaretlendiren mahkeme kararları hükümsüzdür

Musa Orhan Derhal Tutuklanmalıdır!

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan ve ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle jet hızıyla tahliye edildi. Yaşadıklarının ardından intihar eden İpek Er’in daha önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve ifadesinde Musa Orhan’ın kendisine sarfettiğini söylediği ” daha önce de yaptım bana bir şey olmaz” şeklindeki sözleri tecavüzcülerin mahkeme kararlarından cesaret aldığının göstergesidir.

Ülkemizde muhalif yazıları ve görüşleri nedeniyle onlarca gazeteci, avukat ve öğrenci uzun yıllar tutuklu yargılanırken, tutukluluk halleri adeta birer cezalandırma yöntemi haline getirilirken kadına şiddet suçlarının failleri serbest bırakılmaktadır. Öte yandan kadına yönelik şiddete ilişkin hamasi söylemlerin ötesine geçmeyen AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açması nasıl bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymaktadır.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün tırmandığı, neredeyse her gün en az bir kadının öldürüldüğü ülkemizde faillerin çeşitli bahanelerle salıverilmesi bu tabloyu meşrulaştırmakta, failleri cesaretlendirmektedir.

Musa Orhan cinsel saldırı ve intihara sürüklemek suçları nedeniyle derhal tutuklanmalıdır.

26.08.2020