Haramilerin, gericilerin saltanatına karşı

Eşit, özgür, laik bir ülke için

YAŞASIN 8 MART!

Bu yıl 8 Mart yaklaşırken Türkiye’nin dört bir yanında farklı iş kollarında işçiler, emekçiler ayakta. Zincirlerinden boşalmış sömürüye, giderek güçlenen gericiliğe, dozu arttırılan şiddete karşı ön saflarda yer alan emekçi kadınların mücadelesi de sürüyor.

Tarihte 8 Mart’ı Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kazanan sosyalist ve işçi kadınların mücadelesini sürdürüyoruz.

Mücadelemiz krizi ve yoksulluğu var eden haramilerin saltanatına karşıdır. Onların biz emekçileri teslim almak için en kullanışlı aygıtı olan gericiliğe karşıdır.

Haramilerin saltanatı, patronların, mafya çetelerinin, tarikat şeyhlerinin, aşiret ağalarının ve onların temsilcisi olan siyasetçilerin ortak düzenidir. Bu düzen tarihin çöplüğüne gönderilmelidir. Bunun için de kadınlar en ön safta olmalıdır.

Çünkü bu düzende en büyük zararı kadınlar görür. Ucuz iş gücüdür. Yoksullukla çaresiz bırakarak gericilikle teslim almaya çalışırlar bizi. Emekçileri teslim almak için önce kadınları hedeflerler. Dinci gericilikle sömürü ve yoksulluğun kader olduğuna ikna etmeye çalışırlar. Sosyal yardım adı altında dağıttıkları sadakaya mahkûm ederler. Bu yolla ikna olmayanları şiddetle ve katlederek teslim almayı hedeflerler. Yurttaşlığı kullukla ikame etmek isteyenler önce biz kadınların yurttaşlık hakkına göz dikerler.

Bu yüzden haklarımızı gasp eden, insanlık dışı koşulları bize dayatan kadın erkek patronlarla kavgamız var. Bu yüzden laikliği tasfiye eden, ülkenin gençlerini, çocuklarını tarikat ve cemaatlere teslim eden gericilerle kavgamız var. Bu yüzden kadın erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu söyleyenlerle, iş cinayetlerine fıtrat diyenlerle, törelerle hayatlarımızı boyunduruk altına alanlarla kavgamız var.

Kavgamız, eşit, laik, özgür ve bağımsız yeni bir cumhuriyet içindir. Laiklik, eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık isteyen bütün kadınları bu mücadele gününde İlerici Kadınlar Derneği saflarında buluşmaya çağırıyoruz.

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

8 MART ETKİNLİK PROGRAMIMIZ

İSTANBUL BULUŞMASI